Acupunctuur

Een eeuwenoude Chinese geneeswijze

 

Een beproefde eeuwenoude Chinese helingsmethode met innovatieve technieken. 

Deze millennia oude Chinese geneeswijze heeft als doel energetische storingen in het lichaam te genezen. Dat kan door het stimuleren of sederen van bepaalde punten die gelegen zijn op energiebanen, de zogenaamde meridianen. Langs deze meridianen stroomt de energie door ons lichaam zoals elektriciteit door elektrische draden.

Bepaalde punten kunnen een te hoge of te lage energie bevatten en dienen dan respectievelijk gesedeerd of gestimuleerd te worden zodat deze energetische stroom in het lichaam terug normaal verloopt.

Dit kan gebeuren door middel van naalden (staal, zilver, goud), warmte (moxa), laser of cupping. Het is belangrijk om hierbij het dynamische evenwicht te herstellen dat bestaat tussen yin- en yang energie.

Naast de klassieke acupunctuur zijn er ook verschillende reflexzone acupunctuur systemen: oor (auriculo) therapie, voet, hand en schedel. Alhoewel men de energiebanen (nog) niet heeft kunnen scannen is het bestaan ervan bewezen door de reacties van mensen die behandeld worden.

 Yin en Yang

Yin en Yang zijn een symbool voor vrouwelijke en mannelijke energiestromen die de chinese arts via acupunctuur in balans dienden de houden.

In het verleden werd in China de arts enkel betaald om je gezond te houden, wanneer je ziek werd had de arts gefaald en werd niet meer betaald tot zijn patiënt terug gezond was! In diverse bekende Westerse klinieken zijn operaties toegepast zonder narcose en met enkel acupunctuur naalden als sederend middel.

 

*enkel door gespecialiseerde artsen