Alternatieve Behandelingen: Psychosoma / Relaxatie

Deel 2

Relaxatie-therapieën - PsychoSoma Therapieën - Meditatie-technieken & Biofeedback

Dit tweede deel omvat therapieën en helingsmethoden die eerder geschikt zijn voor psychosomatische systeem van de mens. Sommige van deze methoden kunnen in cursussen worden aangeleerd in het Health Energy Centre en de Meditation Retreat en Study Section.  Deze methoden werken meer in op het emotionele en de psychische aspecten van de mens.

Het spreekt vanzelf dat beiden, het psychische (emoties en mentaal) en het lichamelijke verbonden zijn. Het is een basisbegrip in de holistische geneeskunde. Daarom dat vaak een combinatie van medisch-energetische en psychosomatische therapieën nuttig zal zijn.

Een aantal hier vermelde toestellen zijn enkel om te meten. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Epoc en HeartMath die beiden biofeedback toestellen zijn. Zij verschaffen u informatie over uw biologie als klankbord voor uw gedachten en emoties. In het geval van HearthMath wordt dit voor "stress resilience" training gebruikt.

Ontdek in de menubalk of klik op het gewenste icoontje hieronder om kennis te maken met de verschillende therapieën die je in je Detox Kuur of individueel tijdens je verblijf kunt inlassen.

Een aantal therapieën kunnen, indien je dat wenst, eveneens  worden aangeleerd om thuis zelf verder te zetten. Dr. Ivo gaat online lessenpakketten hiervoor samenstellen.