Bio Dr. Ivo

Dr.Ivo

Dr. Ivo behaalde zijn diploma als arts in 1979 aan de universiteit van Leuven waar hij maxima cum laude afstudeerde.

Na drie jaar specialisatie in neus-keel en oren besliste hij een radicale ommezwaai te maken in zijn loopbaan en alternatieve geneeskunde te studeren. Na een intensieve studie acupunctuur in Nederland en Duitsland, neuraaltherapie in Heidelberg en homeopathie in Nederland en Frankrijk was hij een van de eerste klassiek geschoolde artsen in België die deze behandelingen in zijn praktijk toepaste. Door zijn interesse in de werking en invloed van de menselijke psyche op het lichaam en psychosomatiek volgde hij nog een twee-jarige opleiding Hypnose aan de Universiteit van Leuven.

Hij werkte ook als adviserend arts bij de “Stichting Tegen Kanker” waar hij meewerkte aan kankerpreventie en de rol van alternatieve geneeskunde als ondersteuning bij kankerbehandelingen. Hij kwam dan ook als sleutelfiguur voor de stichting geregeld in de media.

Samen met zijn echtgenote toetste hij meer controversiële manieren van helen zoals handoplegging, meditatie, quantumgeneeskunde via Random Event Generators (Scio en CoRe) en Reiki. Zowel hijzelf als zijn echtgenote werden Reiki Master. Hij volgde ook een cursus Transcendente Meditatie en beoefende spinal breathing.

In 2016 nam hij wederom een drastische beslissing om naar het buitenland te trekken en afstand te nemen van een te hectisch leven in België. Vanuit de behoefte meer tijd en kwaliteit aan mensen te besteden en op een rustiger tempo actief te blijven in het begeleiden van hen die behoefte hebben aan een betere, gezondere en evenwichtiger levenswijze, ontwikkelde hij met zijn vrouw een innovatieve combinatie van wellness, gezondheid en ontspanning.
Zo kwam het Health Energy Centre tot ontstaan waarbij vakantie werd gekoppeld aan gezondheid. De Meditation Study Section focust zich voornamelijk op de praktijk en het bestuderen van meditatie. Aanvullend aan de klassieke meditatie beoefening, differentiëren deze lessen zich door een wetenschappelijke achtergrond en aanvullende therapieën en Detox kuren.
Als arts heeft Dr. Ivo zijn aandeel in het optimaliseren van de gezondheid en het welzijn van de meditatie cursisten en zijn extensieve kennis en ervaring optioneel aan te bieden.