Boottochten en Kajakken

Op een sportieve manier kajakken naar grotten, inhammen en estuaria

Kajakken tussen de grotten van de Ponta de Piedade

 

De kustlijn van de Algarve ontdekken is een spannend avontuur en een betoverend schouwspel met haar grillige rotsen en inhammen en de gouden strandjes die er verborgen liggen te sluimeren in de warme middagzon. De natuur heeft met behulp van de wind en de zee prachtige sculpturen in de kliffen en rotsen gevormd door de millennia heen. In die rotsen zijn er her en der fossielen van schelpen en zeedieren.

Vanuit de Marine van Lagos kun je per boot of kajak de grotten en rotssculpturen van de Ponta de Piedade ontdekken en de vele strandjes die de kust daar rijk is. Ook de boottochten naar de indrukwekkende grotten van het dorpje Benagil op een 30 tal minuten van Casa Alta Vista moet je gezien hebben.

Het is een van onze favorieten en ze zijn een stuk imposanter dan Ponte de Piedade waarvan de rotsformaties al tot de mooiste ter wereld behoren. Deze grotten zijn buitenaards mooi en indrukwekkend groot. Je kunt er je boot aanleggen en zwemmen in de inhammen met parelwitte stranden en het mooiste azuur water dat je ooit zag.

U kunt ook opteren voor een Bbq cruise waarbij u met een traditionele Portugese zeilboot of catamaran de stranden verkent die niet bereikbaar zijn via land.