Cupping Therapie

Werken met een vacuum: een oeroude therapie wordt terug toegepast

 

Ontgifting en Energieregularisatie

 

Deze therapie kent een hernieuwde belangstelling bij het brede publiek door de berichten in de pers over de Amerikaanse en andere olympische zwemkampioenen, bij wie deze behandeling werd toegepast om hun sportprestaties te optimaliseren. Inderdaad, deze methode is zeer geschikt om het prestatieniveau te verhogen maar kent ook een veel ruimer toepassingsgebied. Deze geneeswijze wordt reeds honderden jaren toegepast zowel in het Verre als het Nabije Oosten en in het Westen.
Er worden op individueel bepaalde zones op het lichaam cups geplaatst waarin een licht tot sterk vacuüm wordt aangebracht. Op sommige plaatsen kan dit gecombineerd worden met elektrotherapie. Cuppingtherapie geeft lokale effecten : drainage, losmaken van verhard weefsel, verbeteren van doorbloeding en lymfestroom, betere doorstroming van energie in zenuwbanen en energiebanen, verbeterde huidelasticiteit en de soepelheid van gewrichten en wervelkolom verbeteren. Bovendien zijn er ook gunstige algemene effecten zoals : stimulatie van het verwijderen van toxines uit het lichaam, verbeterde stofwisseling, verhoogd prestatievermogen en het in evenwicht brengen van de lichaamsenergieën.

 

Fibromyalgie & Chronisch Vermoeidheid Syndroom

In het Health Energy Centre combineren we de Cupping therapie ook met magnetische stimulatie. Deze combinatie geeft uitstekende resultaten bij gewrichtsaandoeningen, fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom. Dit is te danken aan de synergetische werking van de lokale en algemene effecten.
Omdat toxines beter uit het lichaam worden geëlimineerd is er een positieve invloed zowel op lichaam als psyche. U kan deze methode ook als thuisbehandeling na de kuur verderzetten.

Michael Phelps (zie afbeelding hierboven) won de Olympische spelen en liet zich duidelijk behandelen met de cupping methode om zijn prestaties te verbeteren!

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre