De Zoo van Lagos

De Zoo van Lagos: Beestig Leuk

De Zoo van Lagos vind je landinwaarts in het midden van een rustiek landschap omgeven door uitgestrekte wijngaarden en is amper 15 minuten verwijderd van Casa Alta Vista. Het is een prachtige kleine Zoo waarbij speciale aandacht is geschonken aan het ecologisch aspect en het welzijn van haar bewoners waarvan de meesten in semi vrijheid rondwandelen. Het klassieke beeld van dieren die gevangen zitten in een kooi is hier herleidt tot een strikt minimum.

Het klimaat leent zich ook voor de meeste van deze dieren die hier het ganse jaar door kunnen genieten, zoals de prairiehond, van een deugddoende warme zon. De kleine wallibies die vrolijk tussen de struiken voor je neus rondhuppelen of een wandeling in een aparte voorziene omrasterde tuin met vleerhonden boven je hoofd, we zijn zoveel vrijheid in een zoo zeker niet gewend! Maar hier kan het dus wel en het voelt heel anders aan dan een klassieke zoo.Wat dadelijk opvalt is de serene atmosfeer waarbij de schoonheid van het tuinlandschap en de architectuur ons herinnert aan een verloren paradijs. Het park is omgeven door vijvers, waterpartijen en watervallen waar kleurige eendjes en vogels van alle pluimage, zoals in- en uitheemse flamingo’s, foerageren.  Een Japanse koivijver met statige zwanen sieren een zen-achtige tuin.

Je kunt er eveneens lunchen in een restaurant of indien je dat verkiest is er ruimte voorzien voor een picknick.

Lagos Zoo is zeker de moeite waard om te bezoeken en “the place to be” voor jong en oud en voor zij die houden van alle schepsels groot en klein en fan zijn van paradijsachtige exotische tuinen en parken. Kortom met sleutelwoorden als harmonie en sereniteit en als toemaat educatief en kindvriendelijk, vind iedereen hier zijn gading.