EFT

Emotional Freedom Technique

 

 

Negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in ons energiesysteem. Emoties die negatief worden ervaren en onverwerkt blijven, blijven daardoor middels vegetatieve reacties in het lichaam voelbaar in diverse vormen en symptomen.
EFT heeft tot doel het traceren van gebeurtenissen die je negatief hebt ervaren zoals gedachten en emoties en ze aan de oppervlakte te brengen door deze te benoemen. Tegelijkertijd is er een lichamelijke stimulatie door het kloppen op acupunctuurpunten om het vegetatieve zenuwstelsel tot ontspanning te brengen en zodoende de negatieve emotie te neutraliseren.

 

 

 

 

 

 

Problemen oplossen door kloppen op acupunctuurpunten en zinnen reciteren

Emoties die op de een of andere manier niet soepel verwerkt zijn, laten hun sporen na in het emotionele brein en zullen tijdens het leven hun aanwezigheid laten voelen door spierspanningen, ademhalingsproblemen, onrustige gedachten, angsten van allerlei aard e.d.. Hoe meer iemand door allerlei oorzaken emotioneel overbelast raakt hoe meer het lichaam als een onveilig huis voelt en de psyche overprikkeld raakt. Dat heeft zijn effect in allerlei lichamelijke klachten, psychische onevenwichtigheid, prestatie-vermindering,verslavingen en angsten. Belangrijk is dat men leert bewust te zijn van de eigen emoties en gedachten en zo zijn lichaamsbewustzijn ontwikkelt.
Er zijn eenmalige emotionele gebeurtenissen waar iemand snel van verlost wil worden. In zo’n geval zijn soms na een of twee sessies de problemen opgelost. Het kan zijn dat er een probleem meer gecompliceerd en traumatiserend is en dat meer sessies nodig zijn. Zo gauw in het emotionele brein een ervaring/emotie van zijn blokkerende lading is ontdaan, is die ervaring ook niet meer bedreigend in je psyche. Je bent dan verlost van je kwaal of probleem. Je kunt hier ook EFT leren en thuis jezelf behandelen.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre