Epoc Biofeedback

Hersengolven & Stressbestendigheid

 

 

Epoc Emotiv is eveneens een diagnostisch meetsysteem met dezelfde eigenschappen als een EEG of Electro Encefalogram. Het is ontworpen om je hersengolven te registreren. Hierbij kunnen kunnen we evalueren welke golven primeren in waaktoestand en detecteren we je stress- en/of relaxatieniveau. We kunnen evalueren hoe snel je tot ontspanning kunt komen. Epoc en HeartMath worden synergetisch toegepast en geven samen een gedetailleerd beeld van uw stress en psychologische evaluatie.


 

 

 

 

Je vermogen tot ontspanning trainen en monitoren

Bij de verschillende therapieën kunnen we evalueren hoe uw emoties/hormonen reageren door de golven gegenereerd door uw hersenen. Dit is een belangrijke factor want het kan bepalen of de ene therapie bij u beter aanslaat dan de andere.

In dat opzicht is Epoc een graadmeter voor het evalueren van verschillende biofeedback therapieën, maar is ook nuttig bij diverse meditatie – en ontspanningstechnieken.
Het werkt dus complementair bij bv. EFT, hypnose, meditatie, reiki, Hemy-Sync enz.

Sommige mensen kunnen bij diepe ontspanning reacties krijgen die diep uit hun onderbewuste kunnen opborrelen. Het onderscheiden van deze toestanden, die dicht aanleunen bij slaap, is belangrijk voor de patiënt en voor de behandelaar.

Epoc maakt deel uit van de basisavaluatie.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre