Festiviteiten

Festiviteiten in de Algarve

Tornooi op het middeleeuws feest te Silves

De Algervianen houden van feesten. Ze laten dan ook geen kans onbenut om festivals te organiseren. Enkele van de belangrijkste sommen we even voor u op.
Festival van Nossa Senhora da Piedade : een religieus festival in Loule waarbij het 16de eeuws beeld van Nossa Senhora van de kapel over een steile weg naar de kerk wordt gebracht.

Festival Internacional de Escultura em Areia : een internationaal zandsculpturen festival dat sinds 2003 in de Algarve wordt gehouden. Elk jaar wordt de locatie van het festival opnieuw gekozen.

Kunstig opgemaakt keltisch meisje op het festival van Lagos

Festival dos Descobrimentos : Dit is een 4-daags festival dat om de twee jaar plaatsheeft in het stadje Lagos. Ieder jaar wordt een ander thema gekozen,  meestal gericht naar de grote namen in de Portugese geschiedenis en de ontdekkingsreizen. Dit festival heeft plaats op eind April. Lekker eten in een middeleeuws kader met acteurs en kinderen in dito kledij. Alle scholen van Lagos nemen deel en elke school geeft een performance.

Festival da Cerveja : Het 10-daagse bierfestival van Silves wordt gehouden in de Brica do Ingles. Met volksdansen, muziek, entertainment en veel bier natuurlijk.

Festa de cidade : Het grootste festival van de stad Tavira met gratis sardientjes (sardinhas) en met papieren bloemen versierde straten. Het dansen en feesten gaat door tot in de late uurtjes en vindt plaats op 23 en 24 juni

Festa da Ourada : dit festival in Albufeira wordt gehouden ter ere van de beschermvrouwe van de vissers op 14 augustus. Onder meer met een processie en vuurwerk op het strand.

Het grote surf Festival : Het slaperige Sagres verandert tijdens dit festival in een feestterrein met heel veel surfers en muziek. Het surf festival vindt plaats in augustus.

Feira de Santa Iria : Dit is een van Faro’s grootste traditionele feesten ter ere van St. Irene met verschillende markten en entertainment. Rond half oktober vindt het festival plaats.

De weekmarkt in Loule : Dit is een van de grootste en levendigste Portugese markten van de Algarve en is elke zaterdag te bezoeken.

Het Carnaval van Loule

Het carnaval van Loule : Voor de vasten gaan alle remmen los in Loule met het carnaval. Dat heeft plaats eind februari en er wordt gezegd dat dit de voorganger is van het grote carnaval dat jaarlijks plaatsvind in Rio De Janerio. Als U op de link van de titel drukt kunt U een Video bekijken over dit spectaculaire carnaval.

Festival do Marisco : in Olhao. Een zeevruchtenfestival in de tweede week van augustus met volksmuziek en veel eten.

Middeleeuws festival in Silves : Voor ons de kers op de taart! Zeker het bezoeken waard wanneer Silves (ongeveer een 45 minuten van Casa Alta Vista) een stap terug in de tijd gaat en verandert in een heuse middeleeuwse stad. Het verleden komt terug tot leven en je waant je in een andere tijd. Ieder jaar is een ander thema aan de orde. 2016 ging over Ibn Qasi, een gematigde heerser die het met zijn leven bekocht omdat hij vrede beijverde tussen Christenen, Moslims en Joden. Je kunt voor zeer weinig geld een middeleeuwse outfit huren en je een edelvrouwe, edelheer of prins of prinses wanen. Reuze leuk en educatief !