Fotografie & Birdspotting

Meer dan 100 vogelsoorten spotten in diverse estuaria en langs de kusten!

Een zeldzame lepelaar

De Algarve heeft een van de meest ongerepte kust natuurreservaten in Europa. Je vindt er een grote diversiteit aan vogels en roofvogels. Water -en moerasvogels zoals Flamingo’s, lepelaars en purperkoeten vind je in verschillende natuurparken zoals het Parque Natural da Ria Formosa nabij Faro niet ver van de Spaanse grens en op grofweg een uurtje rijden van Casa Alta Vista. Het vochtige gebied van de Ria Formosa zou inmiddels meer dan 100 waargenomen vogelsoorten herbergen ! Dichter bij huis is het estuarium van Alvor op 20 minuten van Casa Alta Vista.

Ook de Boca de Rio is na een twintigtal minuten gemakkelijk te bereiken en ideaal om vogels te spotten.
De estuaria van Alvor en Albufeira respectievelijk 20 min en 40 min van Casa Alta Vista herbergen onder andere flamingo’s en lepelaars en andere gevleugelde vrienden van alle pluimage. Indien fotografie een van je liefhebberijen is, kun je hier je hart ophalen. Ieder jaar is er in Sagres een vogelfestival rond oktober wanneer vogels naar het zuiden trekken. Je kunt dan met een gids naar hun vaste foerageer plaatsen gaan en roofvogels zoals gieren, arenden en diverse andere vogelsoorten  observeren. Het is een unieke gebeurtenis en je moet dikwijls maanden op voorhand reserveren.

Met een goede lens kun je prachtige shots maken, zoals de lepelaar hierboven en de flamingo’s die wij fotografeerden met onze 500 mm lens. Wij geven u advies voor mooie rustige wandelingen om in alle sereniteit onze gevleugelde vrienden te observeren en te fotograferen. Op aanvraag bezorgen wij u een gids die u naar de interessantste plekjes brengt en u wegwijs maakt tussen de diverse vogelsoorten.