Health Room

De Health Room : Een combinatie van Fitness & Relaxatie

Onze gasten hebben meestal hun handen en ogen vol met het genieten van de talloze mogelijkheden die de ALGARVE streek hen biedt inzake ontspanning en sport op het strand of in de prachtige natuur.

Wij hebben voor onze gasten echter nog extra opties toegevoegd : “De HEALTH ROOM” De HEALTH ROOM is een ruimte speciaal ontworpen voor Fitness & Meditatie doeleinden. Wij geven hier een overzicht van de mogelijkheden :

INFRA ROOD SAUNA

Deze sauna met ruimte voor 2 personen is een weldaad voor mensen met reuma en gewrichtsproblemen. De infrarood straling is bijzonder gunstig voor uw gezondheid. Dit type sauna stimuleert de bloedsomloop, verwijdert afvalstoffen en toxines uit het lichaam, verbetert het afweersysteem en heeft zoals al vermeld een gunstig effect op spieren en gewrichten. Essentiële Oliën worden aan de sauna toegevoegd voor verdere behandeling met aromatherapie. Dr. Ivo zal U adviseren inzake de temperatuur en de duur van uw behandeling die voor U specifiek het meest geschikt is.

CHROMOTHERAPIE

Tijdens uw work-out of meditatie kunt U genieten van een kleurbad met kleuren geïntegreerd in de plafondverlichting. De Perkl Light therapie is een speciaal ontworpen lamp die ook hier toegepast wordt.

GEURTHERAPIE

Zoals vermeld worden Essentiële oliën toegepast in de sauna. Dit zijn meestal Eucalyptus of Dennenolie, maar andere oliën worden ook toegepast volgens uw specifieke noden.

WORK-OUT
  • Loopband : individueel programma wordt hier opgesteld volgens uw algemene conditie (snelheid, duurtijd, hellingsgraad). Deze work-out komt zowel uw stofwisseling, zoals uw vetverbranding, als hart en bloedsomloop ten gunste. U kunt via de iPad luisteren naar muziek of kijken naar een film of serie tijdens uw training.
  • Crosstrainer : Dit toestel is intensiever en heeft daarom nog een diepgaander werking op de stofwisseling en spiertraining. Ideaal om die overtollige kilo’s te verliezen !
  • WII fit plus, WII Fit Sports & WII Zumba : De WII is een interactief fitness programma met diverse mogelijkheden. U kunt interactief steppen, boxen, yoga beoefenen en op een meer speelse manier bewegen zoals Houla hoop. Voor hen die niet graag te zwaar uit de bocht willen gaan maar toch op een leuke manier willen werken aan hun conditie.
  • Virtual Reality Work-Out en Ontspanning : Wij beschikken eveneens over een VR Bril waarbij U de wereld van Virtual Reality kunt ontdekken. Ook hier is een grote keuze van activiteiten voorhanden. Van Virtuele mediatie tot games die ontworpen zijn voor het trainen van uw oog-lichaam coördinatie, in de VR wereld is alles mogelijk! U kunt zelfs een reis onder water maken en kennismaken met een haai.
  • Pilates Gym Bal : Op een Gym Bal kunnen diverse oefeningen voor evenwicht en spierfunctie training  worden uitgevoerd. De Pilates Gym Bal is multifunctioneel en integreert verschillende aspecten zoals kracht, flexibiliteit en balans. Je kunt verschillende spiergroepen oefenen en werken aan je stabiliteit en gevoel van evenwicht. Een voorbeeld zijn squat oefeningen waarbij de bal tussen je rug en de muur zit. Er is een grote verscheidenheid aan oefeningen mogelijk. 
CHILL HOEK

De Chill Hoek is ontworpen om te Chillen, zoals het woord het zelf aangeeft. Dat kan zijn na een training of work out maar ook voor een meditatie sessie, klankschalen sessie of een van de sessies die wij aanbieden in ons programma voor uw emotioneel en psychologisch welzijn. 

De HEALTH ROOM beschikt over een mini bar met snacks en drank. 

 

*In de LOUNGE naast de HEALTH ROOM zijn ook bijkomende mogelijkheden gecreëerd :

  • Honesty Spirits Bar : Hier kan U genieten in een luxueus kader geïnspireerd op de art deco van de jaren 20′ van diverse alcoholische dranken.
  • Biljart Pool tafel: Op de grote pool tafel kan u uw biljart kunsten tonen of oefenen.