HearthMath

Reguleer je stressniveau door bewuste controle over je hartritme

 

 

 

HearthMath heeft twee applicatievelden: diagnostisch en therapeutisch. Diagnostisch gaan we aan de hand van een aangepast ECG (electrocardiogram) lezen hoe je hartritme zich gedraagt. Je hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we hartritme variabiliteit (HRV).

 

 

 

 

 

 

 

Hart en Hersenen in verbinding met mekaar

De HRV geeft ons belangrijke informatie over je veerkracht en vitaliteit maar ook over de momentane toestand van het lichaam. Analyse van de HRV laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. De diagnostiek interpreteert de mate van verandering in tijdsintervallen tussen onze hartslagen. Dit reflecteert o.a. het vermogen van het hart en het autonome zenuwstelsel samen om de hartfrequentie aan te passen. Zo wordt ook je stressniveau gemeten.
De therapie bestaat erin bewust invloed uit te oefenen op je HRV en o.a. je stressniveau en recuperatievermogen positief te beïnvloeden. HeartMath meting wordt in ons standaard behandel pakket toegepast. De techniek kun je in ons centrum ook leren en door middel van een draagbaar toestelletje de ” Emwave ” of een app op je smartphone de “Inner Balance Trainer” met sensor kun je je HRV zelf thuis oefenen en registreren. De Emwave zal de resultaten naar ons doorsturen waardoor wij je de nodige feedback kunnen geven. Zodoende kun je je therapie indien gewenst thuis verder zetten.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre