Hemy-Sync Technologie

Uw potentieel aanboren met binaire klankenOntwikkeld door Robert Monroe stichter van het Monroe Institute

 

Op punt gesteld door 50 jaar ontwikkeling en onderzoek, werd de Hemi-Sync® technologie door diverse onafhankelijke studies, rapporten en artikels als klinisch effectief beschouwd en wetenschappelijk bewezen. Dit unieke proces werkt door het genereren van complexe lagen audio signalen die samenwerken om een resonantie te creëren die gereflecteerd wordt in unieke hersengolven die karakteristiek zijn voor specifieke bewustzijnstoestanden. Wanneer u deze klanken hoort door een stereo koptelefoon of speakers dan gaan uw hersenen reageren door een derde klank te produceren die men binaural beat noemt en deze derde klank is de aanzet tot de gewenste hersengolfactiviteit. Dit heeft als resultaat dat beide hersenhelften in een gefocuste staat verkeren die bekend staat als hemisferische synchronisatie of Hemi-Sync®,waar beide hersenhelften samen werken in een staat van coherentie.

 

 

 

 

 

Een neuromap monitor toont de synchronisatie van de hersenhelften aan en de golven die hieruit voortvloeien

Hemi-Sync® brengt u in een verhoogde mentale, emotionele en fysieke toestand door een combinatie van verbale begeleiding, muziek en andere audio effecten die samenwerken met de binaural beats. De specifieke elementen voor iedere opname worden zorgvuldig geselecteerd en geïntegreerd met de geschikte Hemi-Sync® klank frequentie om tot het beoogde resultaat te komen. Alles gebeurt in de hersenen.
De hersenen beheersen alle lichaamsactiviteiten, van uw hartritme tot uw ademhaling, uw emoties, leervermogen en geheugen. Er wordt aangenomen dat het invloed heeft op de respons van uw immuunsysteem op ziekteverwekkers. Het onderscheidt ons van andere diersoorten door ons vermogen tot wetenschappelijke doorbraken of het scheppen van beeldende kunst en muzikale en literaire meesterwerken. Onze ontwikkelde hersenen is wat ons menselijk maakt. De omvang van het potentieel vermogen van onze hersenen is tot nog toe niet bekend, het is de meest bekende complexe structuur in het universum. Het brein in verdeeld in twee helften, linker en rechter hersenhelft. De linker hersenhelft wordt in verband gebracht met verbale vermogens, logisch, analytisch en rationeel denken. De rechter hersenhelft wordt in verband gebracht met visuele/ruimtelijke vermogens, emoties, muzikale bekwaamheid, intuïtie en verbeeldingskracht. Er is een reden voor deze twee hersenhelften: zij zijn beiden noodzakelijk en vullen mekaar aan en functioneren het beste wanneer zij samenwerken.
Het brein is een electro-chemisch orgaan; onderzoekers hebben gespeculeerd dat een volledig functioneel brein tot 10 watt aan elektriciteit kan genereren. Alhoewel dit elektrisch vermogen zeer beperkt is komt deze stroom voor op een zeer specifieke manier die karakteristiek is voor de menselijke hersenen. De elektrische activiteiten die voortvloeien uit de hersenen worden weergegeven in de vorm van hersengolven.

Hersengolven en de verschillende toestanden van bewustzijn

Er zijn vier basis categorieën van hersengolven: Beta, Alpha, Theta en Delta. Onze hersenen genereren tegelijk altijd Beta, Alpha, Theta en Delta golven. Wanneer men zegt dat iemand in een Beta, Alpha, Theta of Delta- staat is, bedoelt men dat dat het sterkste signaal is dat men op dat ogenblik detecteert.
Beta hersengolven zijn de snelste frequenties gaande van 14 cycli per seconde tot 38 cycli per seconde. Beta is je normale dagbewustzijn, waar je aandacht naar buiten is gericht met alle denkprocessen die erbij horen. Zonder Beta zou je niet kunnen functioneren in de buitenwereld.
Alpha golven zijn hersengolven waarbij je vertoeft in een ontspannen en onthecht bewustzijn; visualisatie, zintuiglijke beelden en een dromerigheid zijn hiervoor karakteristiek. Deze golven hebben een reikwijdte tussen 9 cycli en 14 cycli per seconde, zij zijn de poort tot de staat die wij meditatie noemen en zijn een brug tussen het bewuste en het onbewuste.
Theta golven zijn de golven van het onderbewuste met een reikwijdte tussen 4 en 8 cycli per seconde. Theta golven zijn aanwezig wanneer je droomt in je slaap en kan ook voorkomen bij diepe staten van meditatie. In deze meditatieve toestanden kun je de zogenaamde “peak experiences” hebben. In die staat van bewustzijn kun je spirituele ervaringen en/of connecties hebben en je creatieve bron aanboren.
Delta golven weerspiegelen de onbewuste geest, de diepe slaap, variërend van 4 cycli per seconde tot 0.5 cycli per seconde. In combinatie met andere golven waarbij we bewust zijn, gaat de delta fungeren als een soort radar die zoekt naar informatie en tracht te begrijpen in de diepste onbewuste lagen. Op dat niveau heeft het rationele verstand geen vat omdat we dit niet kunnen bevatten door te redeneren. Delta brengt je intuïtie naar de oppervlakte, empathische verbindingen en een instinctief inzicht. Deze toestand staat ook in verband met energetische heling.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre