Het carnaval van Loule in Portugal

REPORTAGE

Dynamisme en sfeer: dit typeert het driedaagse carnaval dat plaatsvindt in de stad Loule niet ver van de kust van de Algarve. Dat de Algarvianen graag feesten was ons niet onbekend, maar hier zat elektriciteit in de lucht! Schitterend al die praalwagens met bonte kleuren! De bewoners van Loule zijn zo ontzettend trots op dit gebeuren.

Een diepbedroefde Hilary Clinton: “hilarisch” gewoon!

 

Angela Merkel in een precaire evenwichtsoefening.

Ook Poetin komt aan de beurt

Er wordt de draak gestoken met allerhande politiekers en wereldleiders. “Hilarisch” hoe Hilary Clinton naast Obama haar tranen droogt en neus snuit met als zakdoek de Amerikaanse vlag,overweldigd door haar verdriet over haar fulgurante nederlaag tijdens de laatste Amerikaanse verkiezingen. Natuurlijk ontbraken Poetin en ook Trump niet op het palmares. Ook zij moesten het vergelden.

Angela Merkel maakt een evenwichtsoefening als prima ballerina en ontsnapt eveneens niet aan de collectieve spot.

 

 

Hommage aan Charlie Chaplin

Iedere dansschool wordt vertegenwoordigd, van samba tot bossa nova. Charlie Chaplin figuren fleuren het geheel op en oudere dames in nostalgische Mary Poppins achtige outfits wervelen in trance als dansende derwisjen.

Mary-Popins achtige dames dansen in trance op de opzwepende ritmes van de muziek

 

Kleurige dames met hoofdtooien in de vorm van driemasters herinneren aan de lang vervlogen tijden waar Portugal heerste over de zee en hun schepen vaarden naar verre oorden zoals Japan.

Een hommage aan de koene Portugese zeelui die onversaagd de oceanen trotseerden

 

Op de tonen van de samba, uitbundige, sensuele danseressen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je waant je in Brazilië met de dansende schaars geklede dames en hun veelkleurige gevederde outfits. De inwoners van Loule zweren dat het carnaval in Rio de Janeiro hier zijn oorspong vond. Fraaie dames en Azteekse koningen wisselen mekaar af met uitbundige sensuele dansen op de opzwepende tonen van samba muziek.

Kijk naar mij………..

Ook het typisch burleske kan en zal dan  evenmin ontbreken. Er is voor ieder wat wils. De personificatie van het egocentrisme van de maatschappij wringt zich in alle bochten voor een shot van mijn fototoestel in de vorm van een del-achtig schepsel en dito mannelijk complement. De energie is opdringerig en is een uitstekende symboliek van de hedendaagse graaicultuur en de oppervlakkige sensatiebeluste “m’a tu vu” mentaliteit. Het is een uitmuntende acteerprestatie; hoe zij dit voorbrengen tussen de menigte en de stoeten die concurreren om aandacht zijn een knap staaltje acteertalent.

Azteekse prinsen in carnaval klederdracht.

2 thoughts on “Het carnaval van Loule in Portugal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *