Homeopathie

Het gelijke wordt met het soortgelijke genezen

Niet toxische manier van helen 

Homeopathie is een energetische geneesmethode die berust op het principe het gelijke geneest het gelijke. Deze methode werdt rond 1800 ontwikkeld door de Duitser Samuel Hahnemann. Hij experimenteerde op zichzelf en zag dat sommige kwalen verdwenen door planten heel verdund te gebruiken die in pure toestand juist die symptomen genereerden.
Bij homeopathie worden dus afwijkingen behandeld met planten, mineralen enz. die gelijkaardige tekens en symptomen veroorzaken.
Die elementen worden niet enkel zeer sterk verdund maar ook gepotentiaiseerd. Het innemen heeft dan als doel om zo de natuurlijke genezingsprocessen te stimuleren.

 

 

 

Reeds honderden jaren toegepast

De homeopatische geneesmethode wordt reeds gedurende eeuwen met succes gebruikt bij mensen (zowel volwassenen als kinderen) en eveneens bij dieren.
Het is een zachte genezingsmethode die inhoudt dat de patiënt uitvoerig ondervraagt wordt naar zijn of haar symptomen.
Niets wordt buiten beschouwing gelaten en ieder detail kan belangrijk zijn om het juiste middel te vinden. Het is zonder gevaar en kan zonder problemen gebruikt met zowel klassieke medicatie als andere natuurlijke producten.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre