Meditatie

Introspectie als helingsmethode

 

Wat is meditatie? Vooreerst bestaan er ontelbare meditatietechnieken die eigen zijn aan de cultuur waar ze beoefend worden. De meeste technieken zijn geënt op de Indiase manier van mediteren, maar we vinden het terug in alle oude culturen. Van eenheid met het goddelijke als doel of sjamanistische praktijken om te praten met natuurgeesten en voorouders, meditatie kent vele gezichten. In onze moderne tijd noemt het “mindfullness”

 

 

 

 

 

Bekijk je eigen geest

In de therapeutische context is meditatie nuttig om te leren wat er zich in je geest allemaal afspeelt en je bewust te worden hoeveel energie er wordt opgeslorpt door piekeren en denken. Door afstand te nemen van je gedachten door ze te observeren, word je rustiger en ga je ontspannen.
Wanneer je je ontspant komt een positieve helende kettingreactie op gang, op zowel psychisch als fysiek niveau. De meest klassieke vorm van de meditatie houding is de lotushouding, maar in deze context kun je gewoon op een stoel zitten of met gekruiste benen op de vloer of zelfs op je bed gaan liggen. Ideaal is een sessie tussen 10 en 20 minuten.
Ook deze technieken worden je aangeleerd indien je dat wenst zodat je thuis jezelf kunt verbeteren in ontspannen door meditatie.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre