Reiki

Energetisch overbrengen van energie via je handen en initiaties

 

 

Reiki is van oorsprong een vorm van energie-transfer van Japanse oorsprong. In de oosterse traditie is de mens een energetisch wezen dat leeft in een veld van energie. Tussen beiden is een inter-actie. In de Indische Vedische traditie wordt dit “Prana” genoemd; in de Chinese traditie “Chi” en in de Japanse traditie “Reiki”. Elk van deze tradities heeft technieken ontwikkeld om als kanaal te fungeren voor het doorgeven van deze energie om anderen te helpen en te helen.

 

 

 

 

Reiki is een Japanse variante ontwikkeld door Mikao Usui. Mikao Usui ( Taniai ,15 augustus 1865 – Fukuyama (Hiroshima), 9 maart 1926) is de herontdekker van deze aan de basis Indische energetische systemen en de grondlegger van Reiki als (zelf)genezende methode. Hij stichtte de Usui Reiki Ryoho Gakkai die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Oorspronkelijk, noemde zijn methode Teate en was het een meditatietechniek met overdracht van energie. Hij distilleerde zijn techniek uit het boeddhistisch onderricht dat hij kreeg als leek-Tendai en Shingon monnik. Deze twee zijn geënt in de tantrische scholen en tradities en leren de energie van het menselijk lichaam te beïnvloeden om genezing en harmonie in het individu te stimuleren.
Reiki is een zeer zachte manier om met deze energie om te gaan. Het brengt je geest en lichaam in een zeer ontspannen staat van zijn. Daardoor geef je de kans aan je hele wezen om zich door de diepe ontspanning te regenereren. Indien u niet enkel de behandeling wenst maar ook wenst ingewijd te worden kunt u uzelf thuis verder behandelen.

 

*opleiding en materiaal voorzien in Health Energy Centre