Stranden

Stranden

Praia de Camillo

Casa Alta Vista ligt op een boogscheut van diverse stranden die ieder een unieke sfeer en eigenheid hebben. U kunt er kuieren en genieten van de zachte massage van de golven op uw voeten of kiezen voor een verkwikkende zwembeurt. Als u een zonneklopper bent komt u zeker aan uw trekken op de vele geel gouden stranden die de Algarve rijk is.
Wij hebben zo onze favorieten zoals Praia do Mos. Op amper 10 minuten van Casa Alta Vista vind u een uitgestrekt gouden zandstrand waar u eveneens terecht kunt voor uitstekende visgerechten bij twee restaurants : Antonio en Colimar. Via wandelpaden kunt u op de kliffen genieten van het uitzicht over de azuurblauwe oceaan.
Vanuit Porto do Mos kunt u wandelen naar het strand van Luz wat “licht” betekent in het Portugees. Het strand van Luz is omzoomd door een mooie en aangename promenade met een waaier aan terrasjes waar u zich kunt verfrissen en uitstekende en goedkope lokale restaurantjes. Uniek is de vulkanische formatie in de vorm van een draak die waakt over het strand en dorpje van Luz. Als je vertrekt vanuit Casa Alta Vista reken dan hooguit vijf minuten met de wagen en je bent er!
Het grootste strand is het strand van Lagos: de Meia Praia. Het is het langste en breedste strand van de Algarve en loopt van de marina van Lagos tot het estuarium van het pittoreske stadje Alvor, een paradijs voor allerhande vogels en bekend voor het spotten van flamingo’s en lepelaars.
Ook het wondermooie strand Camillo Beach is een echte aanrader. Na een afdaling van 250 trappen komt u op een strandje verscholen tussen grillige kliffen en rotspartijen. Het is een uitgelezen spot om te snorkelen en de marine flora en fauna te ontdekken. Na de inspannende terugweg naar boven kunt u genieten van het uitstekende visrestaurant “O Camillo” veruit ons favoriete restaurant met heerlijke gegrilde zwaardvis op het menu.