Uit eten

 

Regionale keuken : gezond en goedkoop 

De regionale keuken is eenvoudig en meestal gegrild (churrascarias) waarbij vis de boventoon vormt. Meestal is dit een afgeleide van de nationale keuken of de keuken van de Estremaduro. Visgerechten zijn van uitstekende kwaliteit, alsmede schaal- en schelpdieren, genaamd mariscos. Een veelgebruikt ingrediënt van de keuken is piri-piri, een soort chilipeper en in de Algarve is de “chicken piri piri ” dan ook aanwezig op alle kaarten. Kip en varken worden ook gegrild en het vlees is van uitstekende kwaliteit.

Dankzij het gunstige klimaat worden in de Algarve grote hoeveelheden groenten en fruit geproduceerd. De olijfolie is van zeer goede kwaliteit en zeker niet te versmaden: er wordt in Portugal dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Er zijn heerlijke lokale honingsoorten zoals de eucalyptus honing, vermaard voor zijn genezende werking bij verkoudheden.

Zeker niet te versmaden is de verrukkelijke schapenkaas, smeuïg en zacht maar toch met een uitgesproken smaak.
De Algarve beschikt over voortreffelijke rode en witte wijnen naast andere destillaten, zoals brandewijn (agua dente). Lekker bij het eten is de bekende witte wijn, vinho verde.
Restaurants zijn over het algemeen goedkoop al zijn er soms wel uitzonderingen. Maar de lokale restaurantjes zijn gewoon spotgoedkoop vergeleken bij onze extravagante prijzen in België.

Wij kunnen u uitstekende restaurants aanbevelen en voor u reserveren.