Wandelen en Hiking

Een must voor wandelaars !

Plateau Porto do Mos

De Algarve is een uitgesproken wandelstreek. Er is een grote diversiteit aan begaanbare paden langs de hele kust en in de vele natuurreservaten en stranden met adembenemende panorama’s. U passeert er in menig pittoresk dorpje zoals bijvoorbeeld Vila do Bispo of Burgau. Ook in het Monchique gebergte kunt u mooie bergwandelingen maken tussen de eucalyptus bomen en kurkeiken of wandelen rond de dam in het gebergte.
De Bravura Dam op 15 km van Casa Alta Vista sluimert verscholen midden in de pijnbomen en is zeker de omweg waard. U vindt er gezellige typische restaurantjes met wild op het menu en mooie wandelroutes.

West – Coast

Vlak bij Casa Alta Vista kun je wandelen van Luz naar Alvor. Deze wandeling begint met het klimmen langs een zandpad op het plateau van Porto do Mos met een prachtig panoramisch uitzicht op de oceaan.
De hele Algarve is een paradijs voor wandelaars en hikers maar de majestueuze westkust met de legendarische ” Fishermen’s Trail” is een van de meest gedurfde en spectaculaire routes van het gebied. Het maakt deel uit van de 310 kilometer lange Rota Vincentina die loopt van noord naar zuid door het natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, een langgerekte beschermde strook tussen Porto Covo en San Cabo de Vicente. De 115 km lange “Fishermen’s Trail ” volgt de ruige kustlijn en een wild en machtig natuurlandschap dat bestaat uit 4 secties en 5 complementaire circuits. De parallelroute langs de kust is bezaaid met prachtige stranden en volgt het pad dat vissers gebruikten op weg naar hun favoriete hengelspots. Die kust bestaat uit duinen, begroeid met felbloeiende vetplanten en baaien met zandstranden en indrukwekkende rotspartijen.

Een redelijke fysieke conditie is een vereiste, maar de adembenemende panorama’s maken de inspanningen zeker de moeite waard.
De kaap Sint Vincent is het meest zuidwestelijke punt van Europa met spectaculair uitzicht op de samenvloeiing van de westelijke en oostelijke Atlantische oceaan en beukende golven tegen de torenhoge rotsen.